HÍREK, AKTUALITÁSOK

Tisztelt Tagtársak/Látogatóink!

Kellemes Húsvéti ünnepet és jó egészséget kívánunk Önöknek!
A Hölgyeknek hétfőre: "liccs-loccs" 😀


IPA BRFK

A Nőnap alkalmával
férfitársaimmal együtt, jó egészséget kívánva tisztelettel köszöntöm női tagtársainkat, olvasóinkat!
Császár Mihály István
elnök

Kedves Tagtársak, Barátaink!

Tájékoztatlak Benneteket, hogy a 2021 évre szóló tagsági viszony már most meghosszabbítható. A tagdíj mértéke változatlanul 4.500Ft a hivatásos/BM nyugdíjas tagoknak, 15.000 Ft a Baráti Körös tagoknak.
Az adatok az átutaláshoz vagy bankpénztári befizetéshez:
-kedvezményezett: IPA MSZ BRFK Egyesület
-számlaszám: 11713005-20398631-00000000
-számlavezető bank neve: OTP
-közlemény rovatba: annak a neve és IPA kártyaszáma, akinek a tagdíja befizetésre kerül.
Kérem az adatok PONTOS beírását! Az igazolványok gyártását 2021 januárjában kezdte meg a Magyar Szekció.
2021-es évre tervezett programjaink:
- éjszakai kerékpározás megrendezése tavaszi és őszi időszakban,
- motoros kirándulás megtartása, tavaszi és őszi időszakban,
- lő-verseny megrendezése,
- lovas díjugrató, vagy díjlovas verseny megrendezése Dallos Gyula úr vezetésével,
- labdarúgóversenyeken való részévétel,
- horgászverseny megszervezése,
- II. Rendvédelmi nap megtartása, ennek keretében az egyesület 15. fennállási évének megemlékezése,
- toborzás a rendőri állomány bővítése érdekében,
- tavaszi és őszi túra megtartása,
- környezetvédelmi „akció” megszervezése,
- egyesületünk „megismertetése” az „aktív” rendőri állománnyal,
- kulturális programok szervezése,
- repülős családi nap megtartása,
- evezős családi nap megtatása,
- egyesületi programjaink, megjelenésünk igényességének, „arculatunk” további fejlesztése,
- gyűjtés kezdeményezése egy „nemes cél” érdekében, erre javaslatokat várok, ilyen lehet pld. a szolgálatban elhunyt rendőrök családtagjainak támogatása.
Budapest, 2021. 01. 14.
Elnökség nevében,  Üdvözlettel: 
Császár Mihály

Kedves Barátaink, Tagtársak, Olvasóink!

Az esztendő végén Boldog Új Évet kívánok a Nemzetközi Rendőrszövetség Magyar Szekció BRFK Egyesület elnöksége nevében! Kívánok Nektek/Önöknek sikereket, békességet, ahogy a rendőrségen köszöntünk egymásnak: erőt, egészséget!
Tisztelettel: Császár Mihály István

Tisztelt Tagtársaim, Barátaink!

2019-ben, mikor Veletek közösen elkezdtem a munkát az Egyesületünk vezetésében a „tanulás évének” határoztam meg önmagamnak a 2020-as esztendőt. Azt azért nem gondoltam, hogy ilyen nehéz időszakot élünk majd meg, ismerve a koronavírus okozta nehézségeket, problémákat.
Ennek ellenére bátran állíthatom, hogy eredményes és jó évet zárunk. Márciusra, majd áprilisra terveztük első programunkat a csepeli éjszakai kerékpározást, de ezt csupán június végén tudtuk megvalósítani. Nagy siker volt, érdekes sztorikkal fűszerezve, hogy mire gondolok?
Nos: 82-en indultunk útra a kerületben, s 100 feletti létszámmal fejeztük be, a kerekezés közben többen csatlakoztak hozzánk!  A bicajozás végén palacsinta, üdítő várta a népes társaságot. Szabó János és Weszelovszky Károly, Galina Tibor barátunk igencsak kitett magáért.
Jól sikerült a motoros kirándulás, az első IPA BRFK lovas díjugratóverseny, a horgászverseny, a túra, a múzeumi látogatás, a sárkányrepülős nap. Emellett gyűjtést szerveztünk a Honvéd Kórház részére maszkok és egészségügyi eszközök végtelére, a mi Egyesületünk adta össze a legtöbb pénzt az országos egyesületek közül. Rajzversenyt szerveztünk, valamint karácsonyra ajándékokat adnak át Barátaink rendőr gyermekeknek. Nem feledkezek meg a fociról sem, mert Csóri László barátunk által vezetett csapatunk fővárosi Bajnok lett! Remek közösségük igazán szép sikert ért el, ezúton is külön gratulálok nektek ehhez.
Ami pedig a legnagyobb sikerünk, hogy megrendeztük az első Rendvédelmi napot, mely nagyon nagy sikert aratott. Rendezvényünket megtisztelte hazánk Mezőgazdasági minisztere, Dallos Gyula a lovaglás ikonja, Farkas Bertalan űrhajós, Moravecz Levente, Szőcs Géza, a BRFK Kórusa és sokan mások, Sasvári Sándor révén pedig a Sárkányszív rockopera előadása zárta a napunkat, bátran mondhatom: „kozmikus” siker volt!
Emellett lett facebook oldalunk, új honlapunk, arculatot váltottunk, szakosztályokat alakítottunk ki, megújítottuk együttműködéseinket, naprakésszé tettük adatlapjainkat, szabályzatainkat. Gyarapítottuk kapcsolatainkat. Az éves beszámolómban részletesen le fogom írni számotokra a történéseket.
Sok tervünk van a 2021-es évre is, s bízom benne, hogy Veletek, Tagtársainkkal közösen élhetjük meg a következő évi programjainkat örömben, egészségben.
S itt e levelem végére újévi és ünnepi köszöntőm hagytam:
Kellemes Ünnepe, sikeres, jó és egészségben megélt 2021-es esztendőt, Boldog Új Évet kívánok mindannyiótoknak, szeretteiteknek az Egyesületünk elnöksége nevében.
Ahogy azt „mi” mondani szoktuk régen:
„erőt, egészséget”
Tisztelettel:
Császár Mihály István

Karácsonyi
Ajándék
Barátaink Szabó János -a kerékpáros szakosztály vezetője- valamint Galina Tibor az "Ezer íz" cukrászda tulajdonosa csepeli tagjaink, a mai napon /2020. december 22-én/ kerékpárokat és ajándékcsomagokat adtak át a közelgő Karácsonyi ünnepek alkalmából a 21. kerületi rendőröknek, illetve gyerekeiknek. Ajándékaik értéke nem csupán anyagi eredetű, hanem ott a szándék, hogy örömet szereztek másoknak. Ez a fajta figyelem példás az IPA (Nemzetközi Rendőrszövetség) életében. Külön köszönöm tagtársaim nevében ezt a nemes cselekedetet.
Sikeres jó évet kívánok az Egyesület nevében minden kedves olvasónknak, kellemes ünnepet és jó egészséget!

Tisztelettel: Császár Mihály elnökWorld Press Photo 2020

A World Press Photo Budapesten a harmadik alkalommal fogadta a közönséget a Magyar Nemzeti Múzeumban. A világszerte 120 városban bemutatott válogatást 2020. szeptember 9-én tekintette meg 6 fős kis csoportunk az IPA MSZ BRFK Egyesülete tudomány és kultúra szakosztálya szervezésében.
Tárlatvezetőnk elmondta, hogy a kiállítás 151 felvételét a nemzetközi zsűri 73996 fotóból válogatta és világszerte eddig több mint négymillióan tekintették meg. A gyakran megrázó pályaműveket bemutató tárlatot idén több kísérő kiállítás is kiegészítette: a „Digital Storytelling” verseny díjazottjai mellett Tóth József(Füles) PÉLDA-képeim és a Next.Image Mobilfotó című kiállításokat is megtekinthettük. Idén is van magyar díjazott. Esther Horvath a környezet kategóriában kapott első díjat. (fenti foto). 

„Kozmikus hangulat”


Bátran mondható, hogy kozmikus hangulatban zajlott a 2020. szeptember 12-én megrendezésre került I. Rendvédelmi és Lovas Hagyományőrző Nap.
Minden túlzás nélkül állítható ez, miután Farkas Bertalan tábornok úr, hazánk egyetlen űrhajósa megnyitotta a rendezvényt, mely a Nemzeti Lovas Oktatási Központ és az IPA Magyar Szekció BRFK Egyesülete szervezésében került megrendezésre az érdi Simonpuszta lovasbázison.
Nem mindennapi megtiszteltetés volt, hogy megjelent Dr. Nagy István agrárminiszter úr, Dallos Gyula miniszteri biztos úr, a magyar lovaskultúra ikonja és az IPA Magyar Szekció részéről Mészáros Mária alelnök asszony is.
A meleg délután frissítője a BRFK Kórusának magaszszintű előadása volt, mialatt begördültek egyesületünk motoros szakosztályának tagjai is, akik a velencei tavat utazták körbe az esti program kedvéért.
Moravecz Levente rendezésében, Sasvári Sándor főszereplésével megtartott Sárkányszív családi-történelmi musical, pedig elnyerte a nagyérdemű közönség elismerését. Szenzációs műsor, kiváló hangulat és élmény fogadta a nézőket, kilátogatókat.
Köszönet a résztvevőknek, a rendezőknek és segítő barátainknak!

Fociztunk is szeptember 12-én!


Csapatunk Csóri László barátunk vezetésével ismét sikert ért el, melyhez gratulálunk! a Budapest XIII. kerületben ,közismert nevén Angyalföldön megrendezett III. Hivatali Kupán első helyezést értünk el!
Kifogástalan időjárás, remek hangulat, jó társaság és sikeres szereplés! A csapat szeretettel várja a szurkolókat és a hozzájuk tartozni vágyó focizni szerető tagjainkat.

Hajrá IPA BRFK focicsapata! 

Első Rendvédelmi és Lovas hagyományőrző Nap

Egyesületünk és a Lovas Oktatási Központ szervezésével 2020. szeptember
12-én kerül megrendezésre az első Magyar Rendvédelmi és Lovas Hagyományőrző Nap, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk. a helyszín Érd-Simonpuszta Nemzeti Lovas Oktatási Központ területe, program kezdés 16.00 órától a rendezvény ingyenes!

Színes programok, remek műsorok, (Tűzoltóság, Rendőrség, BRFK Kórus) bemutatók nagyszabású előadások a program részei, 19.30 órától a Sárkányszív musical kerül bemutatásra Moravecz levente rendezésében.

Meghívásunkat elfogadva: a megnyitót Farkas Bertalan tábornok úr mondja el, aki hazánk egyetlen űrhajósa!   

Tisztelt Olvasó Vendégeink,
Kedves Barátaink.

Egy rendkívüli rendezvény résztvevői lehetünk: Az első Magyar Rendvédelmi és Lovas Hagyományőrző Nap megnyitóján köszöntjük Önöket – köszöntünk Titeket, bajtársak - amikor is, a Nemzeti Lovas Oktatási Központ segítségével, első ízben tartunk egy rendezvényt, amely – ahogy a Honvédelem napja a katonákat – a Rendvédelmi dolgozókat köszönti és ünnepeli.  
Nagyon helyénvaló ez a kezdeményezés, hiszen sok tízezer kollégáról van szó, akik időt és fáradtságot nem kímélve teszik dolgukat biztosítva a magyarok millióinak biztonságát és nyugalmát.
És akkor még nem említettük az ugyancsak több tízezernyi kollégát, akik becsületes munkában töltött évek, évtizedek után már nem tartoznak – hivatalosan a rendvédelmi dolgozók körébe. De mi tudjuk: ez az elkötelezettség, ez az összetartozás sosem szűnik meg.
Hadd említsem ebben az összefüggésben a Nemzetközi Rendőrszervezet, az IPA nevét, amelynek a tagjai vagyunk, és amelyet pont most kezdünk ismét aktivizálni. Azt vállaltuk, hogy a megváltozott körülményeknek megfelelően, az új kihívásokra megfelelő megoldásokat kínálva, átalakítjuk, modernizáljuk a szervezetet. Ennek a folyamatnak az elején tartunk. Bízunk benne, hogy mint korábban is, az illetékes vezetők támogatni fogják a szervezetet, illetve annak több száz, a magyar szekciót érintve sokezres tagságát – mi pedig ígérjük, hogy hasznos hozzájárulást fogunk kínálni a jelentkező feladatok megoldásában.
A mai nap, a mai ünnep egy jó alkalom arra, hogy kifejezzük elismerésünket valamennyi aktív és már nem aktív kollégának. Egy ünnepnek mindig szimbolikus jelentősége van. Az igazi lényeg az, hogy az ünnepek múltával mit teszünk le az asztalra.
Hadd fogadjuk meg a Nemzetközi Rendőrszervezet, annak BRFK Egyesülete és valamennyi jelenlévő és jelen nem lévő kolléga nevében, hogy jövő ilyenkor, a második Magyar Rendvédelmi és Lovas Hagyományőrző Napon már konkrét eredményekről fogunk beszámolni.
Addig is mindenkinek köszönjük a megtisztelést, eddigi és jövőbeni munkáját és minden jót, stílszerűen ERŐT, EGÉSZSÉGET kívánunk.
2020. szeptember 12.
az IPA MSz. BRRFK Egyesület elnöksége
Egyesületünk által, valamint Sasvári Sándor, Moravetz Levente és Laklóth Aladár közreműködése révén alapított Magyar Történelmi Színház mindent megtesz annak érdekében, hogy újra megismertesse minden magyar állampolgárral a nemzeti öntudat adta dicsőséget. Valamint olyan programokat állít össze, melyek előtérbe helyezik a hazafias nevelést, és a magyarságtudatot. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha valaki ellátogat a Nemzeti Lovas Kultúra Központba, akkor úgy távozzon tőlünk, hogy tudja, miért jó magyarnak lenni! 
Ezen gondolatokkal találtunk partnerre a Nemzetközi Rendőrszövetség (International Police Association, rövidítve: IPA) BRFK Egyesületének gondolatiságával. 
 
Az Egyesületünk elnöksége, valamint Szőcs Géza Miniszterelnöki Főtanácsadó, aki egyben az Egyesület tiszteletbeli elnöke is, úgy döntött, hogy a következő ingyenes, jótékonysági rendezvényünket a Belügyminisztérium és a hazánk védelmét biztosító elhivatott dolgozók tiszteletére ajánlja fel. Kihasználva azt a lehetőséget, hogy jómagam, az IPA BRFK Egyesület oktatás, kultúra és tudomány szakosztályának kapcsolattartási vezetője, egyben helyettese vagyok, az eseményt közösen a Nemzeti Lovas Kultúra Központ és a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) Magyar Szekció BRFK Egyesülete szervezésében valósítjuk meg.
Ezen eszmék fényében 2020. szeptember 12-én megrendezésre kerül a „Nemzeti Rendvédelem kultúrájának és Történelmének napja”. Ezen a napon megidézzük a régmúltat és a jelent, ötvözzük kultúránkat és hagyományainkat, jelent és múltat. Szeretnénk bemutatni azokat a mindennapi hősöket, akik a múltban és a jelenben is egyaránt védik nemzetünk értékeit, társadalmi egységünket, ezzel szolgálva bennünket.
 
Erre a napra tervezett programjaink:
- 13.00 kapunyitás
- 14.00 BRFK fúvószenekara bemutató 
- 15.00 Készenléti rendőrség bemutatója 
- 15.30 Tűzoltósági Bemutató
- 16.30 BRFK Kórus bemutatója
- 17.00 Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület Lovas bemutatója
- 17.30 Nemzeti Közszolgálati Egyetem bemutatója
- 18.00 Katonai DRON bemutató
- 19.30 „Sárkányszív” Családi Musical két felvonásban (Nagy Lajos Király életéről szóló kitűnő darab a Moravetz Produkció és a Magyar Történelmi Színház előadásában)  
 
A kialakult válsághelyzethez igazodva, az IPA és az Egyesület a rendezvényt minden tekintetben a COVID vírus megelőzése jegyében szervezi meg. Programjainkat az érdeklődők a szabadban, ülőhelyes formában élvezhetik, hiszen a Nemzeti Lovas Kultúra Központban egy 5 500 fős nézőtérrel rendelkező rendezvénytér várja a vendégeket.
Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület
az IPA Magyar Szekció BRFK Egyesületének együttműködésével .

Hazánk legnagyobb létszámban nevezett két napos díjugrató versenyét rendeztük meg Barátaink segítségével! 

Bátran mondható, hogy nagy sikerrel rendeztük meg az I. IPA-kupa lovas díjugrató versenyünket az Érd Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület, valamint a Nemzeti Lovas Oktatási Központ és a Lovasszövetség a Pest megyei Lovasszövetség együttműködésével, támogatásával.
A nagy érdeklődésre tekintettel a kora délutánra tervezett versenyszámunk időpontja lassanként csúszott az esti irányba, hiszen a versenyen több, mint 550 ló és lovas nevezett! Ez a hihetetlen magas szám az idei év legnagyobb létszámú két napos lóversenye volt hazánknak. A mi versenyszámunkra több, mint 80 induló jelentkezett.
Magas színvonal, jó szervezés és rendezés, jellemezte a kellemes két napot. Együttműködő segítőinknek köszönjük a lehetőséget, hogy részesei lehettünk e programnak. Remek idő, kellemes környezet, jó hangulat.. ez jellemezte a két napot.

IPA-kupa lovas díjugrató verseny

2020. szeptember 5.-én és 6.-án 08.00 óra és 17.00 óra közötti időben az IPA MSZ NAV Szervezete és az IPA MSZ Készenléti Rendőrségi Szervezetének közreműködésével, együtt rendezzük meg az első „IPA-kupa” lovas díjugrató versenyünket, melynek helyszíne a Nemzeti Lovas hagyományőrző Egyesület, a Nemzeti Lovas Kultúraközpont Érd-Simonpusztai telepe.

110 cm magasságú 12 akadályon mérhetik össze tudásukat a versenyzők.
Minden kedves érdeklődőt, versenyezni kívánót és látogatót, szeretettel várunk.
A látványos rendezvényre az együttműködés és tapasztalatcsere érdekében meghívtuk a Magyar Szekció egyesületeinek tagjait is.

A programról részletes tájékoztatást ad az Érd- Simonusztai Központ munkatársa Csutor Krisztina, elérhetősége a: www.simonpuszta.hu oldalon megtekinthető.

Horgászverseny

2020


Egyesületünk elnöksége 2020. augusztus 15.-én rendezte meg – immár évek óta hagyományos horgászversenyét - a Joker-tavon.
A versenyen 12 csapat indult, 3-3 fővel.
Résztvevők: IPA MSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete
IPA MSZ Készenléti Rendőrségi Szervezete
IPA MSZ Nemzeti Adó-és Vámhivatali Szervezete
Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület
IPA MSZ BRFK Egyesülete

Eredmények:
Csapatversenyben:

I. „Csali Team”
(IPA MSZ BRFK Egyesülete I.csapata)
42,5 kg
II. „Tüskéspikó”
(IPA MSZ Készenléti Rendőrségi Szervezete csapata)
41,5 kg
III „Halfanatic”
38,- kg
IV „Kormorán Team”
(IPA MSZ BRFK Egyesülete II. csapata)
37,5 kg
V. „Cat Fish”
Országos Kriminalisztikai és Det. Egyesület I. csapata 25,- kg.

A legnagyobb súlyú halat:
dr.Pocsai Miklós 20,-kg a „Halfanatic’ csapatból;
a legtöbb halat:
Nagy Tibor (30 db) a „Tüskéspikó” csapatából fogta.

Gratulálunk a győzteseknek!


Mátyás balázs
EMLÉKTORNA
2020.09.05.
9:00

Tisztelettel meghívjuk
Mátyás Balázs posztomusz r. törzsőrmester
emlékére szervezett kispályás labdarugó emléktornára!

Helyszín:
Budapest, IV. Kerület Fóti út 1. Bánka Kristóf Sportközpont

Ismét pályára lép focicsapatunk!


2020. szeptember 5-én a Budapest IV. kerületi Bánka Kristóf sportközpontban, mely az újpesti, Fóti út 1. szám alatt található kerül megrendezésre a II. Mátyás Balázs Emléktorna, melyen csapatunk az IPA Magyar Szekció BRFK Egyesülete is képviselteti magát.
09.20 órától a parlamenti képviselők nyitómérkőzését követően lépünk pályára, rendező az Újpesti Sajtó kft.
Minden kedves érdeklődőt szeretettfel várunk!
Hajrá Fiúk!
Ahogy megfogalmaztuk viccesen :) nem a győzelem a fontos, de jobb, mint a második hely :)

Nemzeti Vágta

Érdi Vágta 2020 a Nemzeti Vágta előfutama...
Egyesületünk Tudomány- Kultúra-Oktatás Szakosztályának közreműködésével 2020. augusztus 29-én kerül megrendezésre az "Érdi Vágta", mely a nemzeti Vágta előfutama.
Helyszín: a Simonpuszta Nemzeti Lovaskultúra Központ
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés, parkolás IPA tagjainknak ingyenes, részletek a Simonpuszta Lovaskultúra Központ honlapján megtekinthetők.

Focizunk!


2020. július 26-án.

Kedves Látogatónk!
Az IPA BRFK csapata vasárnap, július 26-án lép pályára a Budapest XI. kerület Bikás parkban megrendezésre kerülő labdarúgó kupán.
10 óra 20 perckor kezdődik az első mérkőzésünk.
Hajrá fiúk! Hajrá IPA BRFK csapata! Mindenkit szeretettel várunk!

Nagy megtiszteltetés érte Egyesületünket!

A Honvédelmi Sportszövetség Dr. Nébald György alelnök úr útján történő értékesítésével felvette az IPA Magyar Szekció BRFK Egyesületét tagjai közé!
Sikeres együttműködés reményében köszönjük a megtisztelést!

Kerékpáros-motoros szakosztályunk országos túrája

Örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy motorosaink - Weszelovszky Károly barátunk a Körút kft. vezetőjének szervezésével - 2020. szeptember 14-19. közötti időben egy magyarországi túrán vesznek részt, melyet:
a biztonságos, szabályokat betartó motorozás

jegyében önállóan szerveztek meg és a következő hónapban erre indulnak!
Tőlük már csak ez várható el, hiszen a csapat utazói egyesületünk tagjai, akik egyben a gépjárművezetésben foglalkozó több évtizedes tapasztalattal bíró személyek!.

Utazásuk során érintik hazánk több nagyobb városát, majd négy nap után térnek vissza a fővárosba! A szervezés még a koronavírus korlátozása idején zajlott, emiatt mindössze összesen húszan indulnak útra, nagyobb létszámot nem vállalt a szakosztály.

Öröm, hogy 2020. októberében még terveznek motorozást, melyre jelentkezőket várunk.
A pontos időpont még nem ismert! 

Fociztunk!


2020. július 26-án csapatunk a Bikás parkban megrendezésre kerülő kispályás labdarúgó tornán vett részt, ahol nagyszerű mérkőzéseket követően jutott a döntőbe, ahol 2-2 es eredményt ért el, s büntető rúgásokkal második helyezést ért el.
Gratulálunk a rendezésért , gratulálunk a győztes csapatnak, a szervezőknek s nem utolsó sorban az IPA BRFK Egyesület csapatának a nagyszerű sikerhez!
Hajrá Fiúk!

HORGÁSZVERSENY

Az IPA Magyar Szekció BRFK Egyesülete a Budapest XXIII. kerületi „JOKER” horgász tavon 2020. augusztus 15-én (szombaton) horgászversenyt rendez.
A verseny szabályai és programja
Horgászverseny szabályai:
A versenyen - a 2013. évi CII. tv. és a MOHOSZ 133/2013.(XII.29.)VM rendelet értelmében - csak horgász-engedéllyel rendelkező személy vehet részt.
- a versenyen 3 fős csapatok indulhatnak. Egyenként 2 db horgászbottal, botonként maximum 2 db horoggal un. „fenekező módszerrel” lehet versenyezni.
- versenyigazolvánnyal rendelkező hivatásos versenyzők ezen a versenyen nem vehetnek részt.
- a verseny időtartama 2020. augusztus 15-én 07.00 órától 12.00 óráig tart.
- a verseny során csapatonként összesen 15 liter száraz etetőanyag és 2,5 liter élő (ebből szunyoglárva maximum 0,5 liter) használható fel, a csapatokon kívül induló egyéni versenyzők és 18 év alatti fiatalok maximum 5 liter száraz és 0,5 liter élő etetőanyagot használhatnak fel.
- a verseny végét jelző hangjelre minden versenyző szerelékét eltávolítja a vízből, a horgászatot befejezi. Akinek éppen kapása van, vagy a már megakasztott hal fásztásával, kivételével foglalatoskodik, e tevékenységét befejezi, a kifogott hal ebben az esetben az értékelésbe beleszámít.
- a tóra vonatkozó speciális szabályok ismertetését a tó üzemeltetőjének megbízottja részéről hangzik el.
A verseny programja:
- a versenyre jelentkezők regisztrálása, a horgászhelyek sorsolása 06.00 – 06.30 óra között történik, csapatonként 1-1 fő részvételével.
- a versenyhelyek elfoglalása, a felkészülés időszakát követően az előetetés 06.50 órától engedélyezett.
- a verseny időtartama 5 óra, 07.00 -12.00 óra közötti időszak.
- mérlegelés, az eredmények jegyzőkönyvezése a verseny végén 12.00 óra utáni időben kezdődik,
- eredményhirdetés, díjak átadása 13.30 órától kerül lebonyolításra.
Eredmények ismertetése:
Csapatonkénti értékelésre kerül sor, első, második, harmadik díjat adunk ki a legnagyobb összsúly ismeretében.
Külön egyéni díjban részesül, aki a legtöbb és a legnagyobb súlyú halat fogta. Egyéni díjként csak első helyezést adunk ki.
Egyéb tudnivalók:
Nevezési díj csapatonként 5000 forint, ez tartalmazza az ebéd költségeit is, vendégek ebédjének díja 1000 forint/fő, az egyénileg induló versenyzők nevezési díja 1500 Ft. a helyszínen büfé üzemel, mely „fizetős”.
A versenyre való nevezést a tájékoztató mellékletét képező jelentkezési lap leadásával kell végrehajtani a JOKER tónál, 2020. augusztus 15-én 06.00 – 06.30 óra közötti időben, vagy email-ban.
Az étkezés miatt kérjük az előzetes létszámokat közölni 2020. augusztus 5-ig.
A verseny helyszíne: az 51-es főút 16-os km szelvénynél lévő jelzésnél közelíthető meg, illetve az M0-ás autót 24-es km-énél az 51-es leágazásnál. A JOKER horgásztó facebbok oldala útmutatást ad.
A horgászverseny szervezője és lebonyolítója Dr. Horváth Józsefné alelnök asszony, valamint Horogh Zoltán titkár úr, tőlük minden szükséges tájékoztatás megkapható.
Elérhetőségek:
drhorváthmarika@gmail.com
mobil: 0620 434 4063
ipa.msz.brfk@gmail.com

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Budapest, 2020. 06. 18.
IPA Magyar Szekció
BRFK elnöksége

Esti csepeli kerékpározásSikerrel szerveztük és rendeztük meg az első csepeli esti kerékpáros találkozónkat, ahol közel száz fő vett részt a 6 éves korosztálytól a 75 évesig. Szilágyi Sándor kapitány úr indította útnak a bicajozást.15 kilométert kerekeztünk a XXI. kerületben. Galina Tibor és Kosik György urak velünk együtt látták vendégül a részvevőket. A Zsaru magazin munkatársa is jelen volt.
A kerületi rendőrök, polgárőrök szakszerűen, kimagasló eleganciával biztosították a rendezvényt, munkájukat ezúton is tisztelettel megköszönjük! Fényképeket a galériában tekinthetik meg.
A nagy sikerre való tekintettel, következő hasonló programunkat ez év augusztusában kívánjuk megrendezni.

Amennyiben módja, lehetősége van, kérjük, hogy adójának 1 %-val az International Police Association Magyar Szekció BRFK Egyesületét támogassa.

Sorszám: 13399    Adószámunk: 18121269-1-41